Bahan A
15 biji kuning telur
8 biji putih telur
1 sudu makan ovallete
200gm tepung gandum
Bahan B
500 gm mentaga
1/2 tin susu manis
1 tin keecil sri kaya
80gm horlick
1 paket serbuk santan
Bahan C
Biskut Jari
Pewarna hijau dan coklat
Cara Membuatnya :
Bahan A
Bahan B
1) Campurkan Bahan A dan Bahan . Kacau sebati
2) Bahagikan bahan tadi kepada dua bahagian. Satu diletakkan pewarna hijau dan satu lagi pewarna coklat.
3) Sediakan loyang 8 x 8
4) Masukkan 5 sudu bahan bewarna hijau tadi ke dalam loyang. Bakar dgn api atas bawah.
5) Setelah masak, keluarkan.Susun biskut jari.
6) Kemudian, masukkan 5 sudu bahan berwarna coklat.Bakar dgn api atas.
7) Ulang proses di atas ( gunakan api atas sahaja) sampai habis
8) Untuk lapisan terakhir, bakar gunakan api atas bawah.
15 biji kuning telur
8 biji putih telur
1 sudu makan ovallete
200gm tepung gandum
Bahan B
500 gm mentaga
1/2 tin susu manis
1 tin keecil sri kaya
80gm horlick
1 paket serbuk santan
Bahan C
Biskut Jari
Pewarna hijau dan coklat
Cara Membuatnya :
Bahan A
- Pukul telur dan gula sampai kembang
- Masukkan tepung gandum dan ovallatte, kacau sebati
Bahan B
- Pukul mentega dan susu manis sampai kembang
- Masukkan sri kaya, horlick dan sebuk santan
1) Campurkan Bahan A dan Bahan . Kacau sebati
2) Bahagikan bahan tadi kepada dua bahagian. Satu diletakkan pewarna hijau dan satu lagi pewarna coklat.
3) Sediakan loyang 8 x 8
4) Masukkan 5 sudu bahan bewarna hijau tadi ke dalam loyang. Bakar dgn api atas bawah.
5) Setelah masak, keluarkan.Susun biskut jari.
6) Kemudian, masukkan 5 sudu bahan berwarna coklat.Bakar dgn api atas.
7) Ulang proses di atas ( gunakan api atas sahaja) sampai habis
8) Untuk lapisan terakhir, bakar gunakan api atas bawah.
Selamat Mencuba
Comments
Post a Comment