Bahan A
180gm mentega
80gm shortening
90gm gula icing
1 biji kuning telur
1 sudu makan esen vanila
70gm cream cheese
Bahan B
400gm tepung gandum
80gm tepung jagung
Bahan C
1 botol coklat Cadbury
Cara membuatnya :
- Pukul Bahan A hingga sebati selama 4 minit
- Masukkan Bahan B. Gaul rata
- Rehatkan selama 15 minit di dalam peti sejuk
- Potong mengikut saiz coklat Cadbury dan susun coklat di atasnya
- Bakar selama 20 minit dgn suhu 140 celcius. Guna api bawah sahaja
Instruction bergambar
Bahan A |
Pukul Bahan A hingga sebati selama 4 minit |
Masukkan telur dan gaul rata |
Masukkan tepung jagung |
Chill for 15 minutes |
Terap ikut size cadbury |
Bakar sampai masak.. I guna api kuat sbb malas nak tunggu lama2.. coklat so far tak cair.. |
da siap.. bleh di makan |
kita bakar kat dalam oven coklat tu tak cair ke kak?
ReplyDeleteX CAIR KE COKLAT NYA
ReplyDeletesy dh test, coklatnya tak cair kalau bakar kt rak oven paling bawah..
ReplyDeletetp sy tak guna suhu 40C, sy guna 150-160C@20 minit
ReplyDeletekalau tak guna shortening tu boleh tak.. boleh ganti dgn benda lain ke
ReplyDeleteSy nk try buat arini..thanx for the recipe..
ReplyDeletesatu adunan dpt bpa biji biskut ni?
ReplyDeleteAcuan tu gune acuan ape ye
ReplyDeleteShortening tu cmne?
ReplyDeleteBisa pesan kah buat hari raya
ReplyDeleteBisa pesan kah buat hari raya
ReplyDelete